Ben jij een stroomversneller ?

22
feb
2018

Het  Vlaams Energieagentschap pakt uit met een nieuwe campagne 'Overal zonnepanelen'. 

Tot en met 18 maart kan iedereen enerzijds daken nomineren op de website en anderzijds stemmen op de genomineerde daken. Alleen daken van niet-woongebouwen gelegen in het Vlaamse Gewest komen in aanmerking.

Denk bijvoorbeeld aan een supermarkt, zwembad, KMO, industrieel gebouw, sporthal, ziekenhuis, bibliotheek, school, cultuurcentrum of parochiezaal.

Nu hebben ongeveer 15 op de 100 woongebouwen zonnepanelen, bij niet-woongebouwen nog maar 15 op de 1000.

Met deze campagne willen we het potentieel voor grotere zonneprojecten en de voordelen ervan onder de aandacht brengen van omwonenden, de eigenaars en mogelijke investeerders en zo een bijkomend duwtje in de rug geven om ook met die grotere, niet-residentiële daken aan de slag te gaan. 


Het Vlaams Energieagentschap zal, na afloop van de campagne, de eigenaars van de populairste daken zo veel mogelijk begeleiden indien zij op hun dak een zonneproject willen realiseren.


De burgers die de populairste daken nomineerden, maken dan weer kans op een mooie beloning. Wie op het einde van de campagne per provincie het populairste dak nomineerde wint een aandeel in een Vlaamse energiecoöperatie.

Nomineren en stemmen kan tot en met 18 maart.

Praat mee via #overalzonnepanelen.

Deel deze pagina

Contactinformatie