Kom naar de energieavonden

17
nov
2017

Partners

energieavonden


Met “ burgers in beweging voor energie ” wil de stad haar inwoners overtuigen om zelf met hun woning aan de slag te gaan door deze energiezuiniger te maken , om zelf hernieuwbare energie via het dak op te wekken of , indien het eigen dak niet geschikt is ,  mee te investeren in lokale energiecoöperatieven of projecten.

Stad komt naar je toe !

Is mijn woning klaar voor de volgende 30 jaar? Zit ik goed op het vlak van comfort? Is mijn  energiefactuur niet te hoog, of zou het toch beter kunnen? Ik wil mijn woning renoveren, maar weet niet waar ik moet beginnen?  Ligt BENoveren ook binnen mijn budgetbereik? Kom ik in aanmerking voor premies? Bugers hebben heel wat omtrent energie.

Daarom komt de stad naar hen toe en organiseeert en aantal  energieavonden voor burgers!

De doelgroep is iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite

Wat kan je ontdekken op deze energieavonden ?

Op deze energieavonden kan je kennis maken met de thermografische luchtfoto van de stad en kan je de situatie van je eigen dak komen bekijken op vlak van warmteverliezen. Je ontdekt wat het energieplatform voor jou kan betekenen . je kan een bezoek brengen aan de energie box , waar je zal kunnen grasduinen in een aantal lokale energie initiatieven opgezet door burgers voor burgers.

Wie wil, kan er alvast een afspraak maken met de renovatiecoach voor de gratis renovatiescan. Deze persoon komt dan thuis langs en maakt een renovatiestappenplan op , op het lijf geschreven van de  woning : welke werken nodig zijn, de prijzen, de terugverdientijden, info over leningen en premies …

De energieavonden gaan door op onderstaande locaties en tijdstippen:

Deelgemeente

Locatie

Datum

 

 

 

Assebroek

volzet

do 1/03/2018

Sint-Kruis

volzet

vrij 2/03/2018

Sint-Michiels

Xaverianen (Xaverianenstraat 1, 8200 St.-Michiels)

di 13/03/2018

Sint-Jozef

Buurthuis Sint-Jozef (Landjuwelenstraat 43, 8000 Sint-Jozef

woe 14/03/2018

Sint-Andries

MaZ (Magdalenazaal 27, 8200 St.-Andries)

do 22/03/2018

Centrum/Kristus-Koning

De Ganzenveer (Ganzenstraat 15, 8000 Brugge)

ma 26/03/2018

 

De infoavonden starten om 19.30 uur en we sluiten telkens af met een drankje rond 21 uur.

Deelnemen kan door in te schrijven via  www.brugge.be/infoavondenenergie of via 050 44 82 87.

See2Do!: van het zien tot het doen!

Deze energie infoavonden kaderen in het project See2Do! Het project See2Do! is gefinancierd binnen het Interreg programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer dan 15 partners uit heel Vlaanderen en Zuid-Nederland werken rond lokale energie-acties.

 

Deel deze pagina

Contactinformatie