Gratis Renovatiescan

Heb je er al aan gedacht om je woning energiezuiniger te maken, maar weet je niet waar te beginnen? Vervang je nu best de ramen, isoleer je het dak of plaats je eerst een nieuwe verwarmingsketel? En wat kost zo'n ingreep?

Stad Brugge helpt deze vragen beantwoorden met een gratis energiescan.

Wat is een renovatie-scan?

Bij een renovatiescan krijg je thuis een energiedeskundige op bezoek.  Hij brengt alle mogelijke energiebesparende investeringen in je woonst in kaart, bekijkt welke ingrepen dringend zijn en of die financieel haalbaar zijn. Deze energiedeskundige begeleidt je ook bij het aanvraag van offertes en premies. Tijdens de scan gebeuren er verschillende opmetingen, waaronder ook een gevelscan met een warmte-camera.

De renovatiescan is gratis en beschikbaar voor eigenaar (die zelf de woning betrekken) én voor verhuurders. Ook verhuurders kunnen rekenen op premies als zij in de woning die ze verhuren, energiebesparende ingrepen doen. Zowat een vierde van de huurders voldoet alvast aan de voorwaarden om de verhuurder een 'superpremie' te geven voor dak-, muurisolatie of het vervangen van ramen.

Voorwaarden

De woning waarvoor je een scan vraagt moet gelegen zijn op grondgebied Brugge.

Procedure

Geef je gegevens door via de knop "maak een afspraak".  Eén van onze medewerkers zal binnenkort contact opnemen. 

Bedrag

Deze scan is gratis.

Deel deze pagina

Contactinformatie